• 26
  nov

  4 handige tips voor het vinden van de perfecte kinderschoen!

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/4-handige-tips-voor-het-vinden-van-de-perfecte-kinderschoen/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor 4 handige tips voor het vinden van de perfecte kinderschoen!

  Het is soms een hele opgave om de juiste kinderschoenen te vinden. Ze moeten comfortabel lopen, stevig zijn én bij de smaak van je kind passen. Lastig? Nee hoor! Met deze handige tips heb je de perfecte schoen zo gevonden.

  Tip 1: Begin met de juiste maat

  Het lijkt misschien een inkoppertje, maar toch zijn er heel wat ouders die te kleine of te grote kinderschoenen kopen. Met alle gevolgen van dien. Let erop dat je aan de voorkant van de schoen ongeveer 1,5 centimeter over hebt. Deze ruimte is niet alleen nodig voor de groei, maar ook voor de afwikkeling van de voet. Bij Bubbles Gent werken we altijd met een speciale voetmeter. Zo weet je zeker dat die leuke en hippe schoenen perfect passen.

  Tip 2: Zorg voor extra stevigheid

  Kinderen zijn het liefst de hele dag actief bezig. En dan wil je wel dat die coole schoenen stevig blijven zitten. Een goede sluiting is daarom erg belangrijk. Eigenlijk maakt het niet uit of je nu kiest voor veters of een velcrosluiting, als het maar gemakkelijk te verstellen is. Wil je nog meer stevigheid? Kies dan voor een hoger model kinderschoen. Op deze manier zijn de enkels meteen goed beschermd.

  Tip 3: Een goede zool geeft voldoende grip

  Het gebeurt vast weleens dat je zoontje huilend thuiskomt omdat hij gevallen is. Met een goede zool voorkom je al een hoop leed. Kijk dus niet alleen naar het coole design of naar het hippe model van de kinderschoenen, maar let ook op de zool. Vooral in de natte herfst- en wintermaanden kan je kind wel wat extra grip gebruiken.

  Tip 4: Controleer het voetbed en de hiel

  Bij kinderen is het belangrijk dat de voet mooi recht in de schoen staat. Goedkope, slappe schoenen zakken al snel door. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om kinderen voldoende steun te geven, hebben ze schoenen nodig met een stevige hiel en een goed voetbed. Dit geeft de jonge kindervoeten de rust die ze nodig hebben.

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij de zoektocht naar de perfecte kinderschoenen? Bij Bubbles Gent adviseren we je graag!

  (Blog foto: www.skinnymom.com)

  Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.