• 30
  jul

  Aan welke eisen moeten goede kinderschoenen voldoen?

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/aan-welke-eisen-moeten-goede-kinderschoenen-voldoen/
  by
  posted in Tips & advies

  Enthousiast wijst je zoon of dochter een hip model merkschoenen aan. En je moet toegeven dat die stoere sneaker of schattige ballerina perfect bij je kind past. Maar ondertussen maak jij je ook zorgen over andere zaken. Want je wilt vooral dat de kwetsbare kindervoeten zich goed kunnen ontwikkelen. Daarom zoek je hippe kinderschoenen die aan alle eisen voldoen. Gelukkig zijn er voldoende coole en moderne modellen te koop die de kindervoet optimaal ondersteunen.

  De perfecte pasvorm

  Je hoort veel verhalen over welke kenmerken goede kinderschoenen moeten hebben. Je wilt nu eenmaal het beste voor je kind dus ga je op zoek naar hippe merkschoenen die tegelijkertijd goed zijn voor de voeten. De belangrijkste vereiste is dat de schoen goed moet passen. Je wordt niet voor niets altijd aangeraden om de voet van je kind goed op te laten meten. Daarbij gaat het niet alleen om de lengte maar ook om de breedte. Te ruime kinderschoenenen zijn niet goed omdat deze te weinig steun bieden. Al moet de kinderschoen wel over bewegingsruimte van 1 tot 1,5 centimeter beschikken, want een te krappe schoen kan de groei juist weer belemmeren.

  Een goed begin

  Je geeft je kind een goede start door schoenen te kopen die stevig zijn en een hoge kwaliteit hebben. Bij je aankoop moet je er op letten dat de schoenen lekker licht zijn en dat ze een stevige hak en een soepele zool hebben. Vooral voor de allerkleinsten is die flexibele zool iets waar je goed op moet letten. Dit is beter voor de groei en ontwikkeling van de voeten. Voor de kinderen die net de eerste stapjes zetten, is het overigens beter om binnenshuis geen schoenen te dragen. Pas als je zoon of dochter echt naar buiten gaat, worden leuke kinderschoenen onmisbaar. En als je dan op zoek gaat, merk je dat kwaliteit en een hip model heel goed samen kunnen gaan!

  Bron foto: Falcotto

  Tags: , , ,

Comments