• 15
  jan

  De ideale kinderschoen is duurzaam en leuk tegelijk

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/blog-bubbles-januari/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor De ideale kinderschoen is duurzaam en leuk tegelijk

  Duurzame schoenen die er ook leuk uitzien zijn ideaal voor je kind. In deze blogpost staan we eens stil bij wat een goede kinderschoen nu precies eigenlijk is.

  Stevige hiel

  Om te beginnen moet een goede schoen een stevige contrefort hebben. Dit is het verstevigde hielstuk van de schoen. Daardoor krijgen de kinderen steun aan de hiel en is de hiel beschermd. Het hielstuk zorgt voor de duurzaamheid van de schoen.

  Goed aansluiten

  Een goede kinderschoen moet ook goed aansluiten bovenaan. Dit kan met veters, maar ook met velcro. Zo past de schoen zich aan het voetje aan en niet omgekeerd. Zo veel verschillende kinderen er zijn, zoveel verschillende voeten. Maar eenzelfde schoen kun je dus op een verschillende manier dragen.

  Leer in allerlei kleuren

  Ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals leer is belangrijk. Dan kan de voet ook ademen tijdens het vele spelen en ravotten. Leer is soepel en plooibaar en ook makkelijk om te poetsen. Het leer vormt zich ook tijdens het dragen naar de vorm van de voet.

  Ook sneakers en ballerina’s

  Als je dit nu zo leest vraag je je misschien af de keuze niet wat beperkt is. Zijn sneakers of ballerina’s wel geschikt zijn voor kinderen? Bij kwaliteitsmerken zoals Momino of Stones & Bones zie je zeker sneakers of ballerina’s die aan de bovenstaande kwaliteiten voldoen. Bij ballerina’s voor kinderen merk je bijvoorbeeld dat er ook een riempje boven de wreef is, precies om daar ook een goede aansluiting aan de voet te geven.

  Koopjes te doen in januari

  Januari is de maand bij uitstek om op koopjesjacht te gaan. Tijdens de solden valt er heel wat moois te kopen voor een sterk verminderde prijs. Ook bij de kinderschoenen zijn er koopjes te scoren. Kom daarom zeker eens langs in onze winkels in Gent en Antwerpen!

Comments are closed.