• 04
  aug

  De groei van kindervoeten: van baby tot achtjarige

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/de-groei-van-kindervoeten-van-baby-tot-achtjarige/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor De groei van kindervoeten: van baby tot achtjarige

  Kindervoeten ontwikkelen zich volgens een vast patroon. Ook de stand van de benen verandert in die eerste paar jaar. Platte voeten, O-benen en X-benen: het hoort er allemaal bij. In de meeste gevallen komt dit gelukkig weer helemaal goed. De kinderschoenen van Bubbles helpen je hierbij. Want goede schoenen zorgen voor een gezonde ontwikkeling van de kwetsbare kindervoet.

  Babyvoetjes in ontwikkeling

  Bij baby’s zijn de botten en spieren nog niet helemaal ontwikkeld. De voeten en benen zijn hierdoor niet sterk genoeg om het eigen gewicht te dragen. Maar gelukkig heeft moeder natuur hier een oplossing voor. In de wieg beginnen kinderen namelijk al snel met trappelen. En dat trappelen is essentieel voor de ontwikkeling van de voetjes. De spieren in de voeten en benen worden steeds sterker waardoor ze langzaam worden klaargestoomd voor de belangrijkste functie: lopen.

  De eerste stapjes

  Het moment dat je kind voorzichtig de eerste stapjes zet, ga je natuurlijk nooit vergeten. Maar als je je zoon of dochter goed bestudeert, valt meteen op dat hij of zij op platte voeten en met O-beentjes loopt. Deze manier van lopen geeft kinderen meer controle als ze langzamerhand de wereld gaan verkennen. Met platvoeten hebben ze immers een groter oppervlak om op te staan en dat geeft ze extra stabiliteit bij die eerste stapjes. Speciaal voor deze periode zijn er leuke kinderschoenen bij Bubbles te koop. Deze hebben een soepele loopzool en voldoende ruimte bij de tenen zodat de kwetsbare kindervoeten zich optimaal kunnen blijven ontwikkelen.

  Eindelijk rechte benen!

  Tussen hun tweede en derde jaar ondergaan de jonge kinderbenen een opmerkelijke verandering. De O-vorm verdwijnt en er komen X-benen voor in de plaats. Hierdoor kan het ook gebeuren dat de enkels van je kind naar binnen gaan vallen. Dit verschijnsel wordt knikvoetjes genoemd. Vanaf een leeftijd van vijf jaar zie je nog meer veranderingen bij je zoon of dochter. De botten in de voeten zijn nu voldoende uitgehard waardoor de X-stand van de benen geleidelijk vermindert. Pas vanaf een jaar of acht is alles volledig ontwikkeld.

  Onderschat nooit de invloed van goede kinderschoenen van Bubbles

  Omdat de kwetsbare kindervoeten nog volop in ontwikkeling zijn, is het belangrijk dat je goede schoenen aanschaft. Schoenen die niet goed passen, kunnen de groei van de kindervoeten zelfs belemmeren. Met alle gevolgen van dien! De kinderschoenen van Bubbles zijn juist gemaakt voor elke groeifase van je kind. In onze winkel vind je alleen gerenommeerde merken. Deze merken maken kinderschoenen van hoogwaardige materialen, en ook over de pasvorm wordt goed nagedacht. Een goede schoen zit namelijk perfect om de voeten van jouw kind waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zie jij jouw dochtertje al rondlopen op de schattige schoentjes van Beberlis of Ocra? Of gun je jouw zoontje een stoer paar schoenen van STONES and BONES of Compagnucci? Kom dan gerust eens langs en laat je verrassen door de leuke kinderschoenen van Bubbles!

  Bron foto: www.pridepodiatry.com

  Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.