• 23
  mrt

  De leukste weetjes over kindervoeten

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/de-leukste-weetjes-over-kindervoeten/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor De leukste weetjes over kindervoeten

  Kinderen trekken elke dag weer hun schoenen aan om naar school te gaan. Maar wat weet je eigenlijk over kinderschoenen en kindervoeten? Wij hebben de leukste weetjes op een rij gezet!

  Dit zijn je voeten

  Elke voet bestaat uit 26 botten en 33 gewrichten. Daarnaast heb je spieren nodig om de voeten te kunnen bewegen. De 19 voetspieren en 11 onderbeenspieren zorgen er samen voor dat je kind ook echt kan lopen, rennen of klimmen.

  Voetklachten

  Ongeveer 60% van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met voetklachten. Een behoorlijk hoog percentage dus. Gelukkig zijn veel problemen gewoon te voorkomen. Maar je moet er wel vroeg bij zijn. De meeste voetproblemen ontstaan namelijk al in de kindertijd. Met goede, stevige kinderschoenen krijgen de voeten alle kans om zich optimaal te ontwikkelen.

  Vier keer de aarde rond

  Tijdens het hele leven lopen we gemiddeld 180.000 kilometer. Klinkt veel? Dat is het ook! Die 180.000 kilometer komt namelijk overeen met vier keer een rondje om de aarde. Omdat je zoveel loopt, moet je kritisch zijn op de schoenen die je koopt. En dat geldt zeker voor kinderschoenen. Let bijvoorbeeld goed op de pasvorm en het materiaal waar de sneakers of laarsjes van gemaakt zijn. Je betaalt wat meer voor die goede kwaliteit, maar het is de investering zeker waard.

  Kinderschoenen op de groei

  Ziet je kind leuke, coole kinderschoenen staan? Controleer dan eerst of de maat wel goed is. De perfecte schoen is 1,5 centimeter groter dan de voet. Zo hebben de voeten genoeg ruimte om te groeien. Maar bij de meeste kinderen zijn de linker- en rechtervoet niet even groot. Daarom is het de grootste voet die telt. Bij Bubbles Gent meten we de voeten van je kind graag even op. Je weet dus zeker dat je goed zit.

  Tags: ,

Comments are closed.