• 26
  apr

  Dit zijn de 10 geboden van goede kinderschoenen!

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/dit-zijn-de-10-geboden-van-goede-kinderschoenen/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Dit zijn de 10 geboden van goede kinderschoenen!

  Kinderen die de verkeerde schoenen dragen, krijgen later vaak te maken met voetproblemen. Maar als je deze 10 geboden opvolgt, komt het helemaal goed!

  1. Geef de jonge kindervoet genoeg bewegingsvrijheid

  Kinderschoenen mogen nooit te krap zijn. Zorg dat er genoeg ruimte is om de tenen te kunnen bewegen. Er moet ongeveer een duimbreedte tussen de grote teen en de neus van de schoen zitten.

  2. Laat je kind nooit te kleine of te grote schoenen dragen

  Schoenen die te klein zijn, belemmeren een gezonde ontwikkeling van de jonge kindervoet. Maar het is ook niet verstandig om kinderschoenen op de groei te kopen. Als de schoenen te groot zijn dan bieden ze simpelweg te weinig ondersteuning.

  3. Kies schoenen met een stevige hielomsluiting

  Een stevige hielomsluiting helpt kinderen om stabieler te staan. Zo voelen ze zich zelfverzekerder als ze rondlopen of -rennen.

  4. Opteer voor een flexibele loopzool

  Als je op zoek gaat naar nieuwe kinderschoenen, let dan ook op de zool. Want dit is toch het gedeelte waar je kind de hele dag op loopt. De zool moet schokabsorberend en flexibel zijn. De jonge kindervoeten hebben dan alle kans om zich optimaal te ontwikkelen.

  5. Laat schoenen met een gladde loopzool links liggen

  Kinderen staan nog niet zo stevig op hun voeten als volwassenen. Let er daarom op dat de zool niet te glad is. Die extra grip kunnen ze goed gebruiken.

  6. Natuurlijke en ademende materialen zijn de norm

  Kinderschoenenmerken kiezen graag voor natuurlijke materialen, zoals leer. En dat is niet voor niets. Leer is ademend, sterk én het geeft lekker mee. Zo kan je kind onbezorgd buiten spelen.

  7. Comfort gaat boven alles

  Het inlopen van nieuwe schoenen is bij volwassenen heel normaal. Maar laat kinderen dit nooit doen! Kies gewoon direct voor kinderschoenen die lekker comfortabel zitten.

  8. Meet de linker- én de rechtervoet

  Een voetmaat is een voetmaat, toch? Helaas is die gedachte helemaal verkeerd. Veel kinderen hebben namelijk twee verschillende voetmaten. Dat wordt dus goed meten.

  9. Pak elke 3 maanden het meetlint erbij

  Je moet niet alleen goed, maar vooral ook regelmatig meten. Kindervoeten groeien nu eenmaal snel. Voor je het weet, is het alweer tijd voor een grotere maat.

  10. Hou rekening met de lengte, breedte en hoogte van de voeten

  Het lijkt zo makkelijk om de voeten op te meten. Toch lijken veel mensen te vergeten dat een voet driedimensionaal is. Meet de lengte, de breedte én de hoogte zorgvuldig op. Op deze manier zit de schoen aan alle kanten lekker comfortabel.

Comments are closed.