• 14
  feb

  Het komt wel vaker voor dat kinderen last hebben van zweetvoeten

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/het-komt-wel-vaker-voor-dat-kinderen-last-hebben-van-zweetvoeten/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Het komt wel vaker voor dat kinderen last hebben van zweetvoeten

  Niets is zo akelig als de vieze geur van zweetvoeten. In een vochtig klimaat zoals in België komt het wel vaker voor dat kinderen last hebben van zweetvoeten.

  Nochtans hoeft dat niet zo te zijn. Deze kunnen gemakkelijk vermeden worden.

  Oorzaak

  De vieze geur wordt veroorzaakt door bacteriën op de huid. Wanneer we via de huid ureum, boterzuur en melkzuur uitzweten. Bacteriën breken dit zweet af en hierdoor ontstaan processen die niet altijd aangenaam ruiken. Bij hele kleine kinderen is het zweet nagenoeg geurloos, maar als de kinderen wat groter worden dan kan het wel eens gebeuren dat hun voeten beginnen te geuren. Vooral vieze sokken en zweet dat niet kan verdampen zijn het meest onaangenaam qua geur.

  Oplossingen

  Uiteraard is goede lichaamshygiëne essentieel bij het vermijden van vieze geurtjes, maar ook dan kan het gebeuren dat voeten onaangenaam gaan geuren. Elke dag verse sokken dragen, spreekt ook vanzelf.

  De kwaliteit van de schoenen zijn daarbij een hele belangrijke factor. Sportschoenen zijn vervaardigd uit synthetische materialen, vangen de bacteriën op en houden die vast. Met als gevolg, bij langdurig dragen, dat er zich schimmels op de voeten zetten.

  Volledig lederen schoenen (ook binnenin) zijn daarom uiterst aan te raden. Leder is een natuurlijk materiaal dat ademt, en dus gezond voor de voeten!! Maar mocht het dan toch nog voorkomen dat u last heeft van stinkvoeten, dan kan u tegenwoordig ook geurballetjes, geurzakjes of andere schoenverfrissers in de schoenen leggen als u ze niet draagt. Deze schoenverfrissers zijn vaak uiterst effectief en zo vermijdt u tenminste onaangename verrassingen.

Comments are closed.