• 12
  nov

  Hoe houd je kinderschoenen mooi tijdens de winter?

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/hoe-houd-je-kinderschoenen-mooi-tijdens-de-winter/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Hoe houd je kinderschoenen mooi tijdens de winter?

  Je hebt met zorg je leuke kinderschoenen uitgezocht voor het komende winterseizoen. Maar de schrik slaat je om het hart als het begint te regenen of de straten bedekt zijn met een flinke laag bladeren of sneeuw. Want regen, sneeuw en kou kunnen behoorlijk wat invloed hebben op de kwaliteit van de schoenen. Toch kun je met het juiste onderhoud ook in de wintermaanden genieten van een mooi paar kinderschoenen!

  Begin met goede bescherming

  Kinderschoenen worden intensief gebruikt. Zelfs als het buiten slechter weer is, vinden jongens en meiden het heerlijk om met hun schoenen door de gevallen bladeren te schuifelen. En de sneeuw heeft misschien nog wel een grotere aantrekkingskracht op kinderen. Om ze lekker te kunnen laten genieten van de wintermaanden begin je het impregneren van de kinderschoenen. Dit doe je al voordat de de eerste keer gedragen worden. De speciale inpregneerspray maakt de coole schoenen van Banaline of de leuke laarsjes van Beberlis water- en vuilafstotend. Om het maximale effect te behouden, moet je de kinderschoenen wel regelmatig opnieuw impregneren.

  Ventileren en drogen

  Ruiken de kinderschoenen na een lange schooldag niet helemaal fris meer, zet ze dan gewoon even buiten neer om ze goed te laten luchten. En zijn de leren kinderschoenen tijdens een stevige regenbui nat geworden? Laat ze eerst goed drogen voor je ze weer ergens in de kast opbergt. Maar zet ze nooit voor de verwarming neer. De droge, hete lucht is namelijk funest voor de kwaliteit van het leer. Het leer kan uitdrogen en zelfs gaan barsten, iets wat nooit meer goed komt. Het beste kun je de schoenen opvullen met krantenpapier of een stuk keukenrol zodat het water hier in kan trekken. Op deze manier blijft het leer van de stoere STONES and BONES schoenen veel langer mooi.

  Welk weer wordt het vandaag?

  Bij Bubbles Gent koop je kwaliteitsschoenen van echt leer. Leer is ademend, sterk en voelt comfortabel aan voor jouw zoontje of dochter. En met goed onderhoud blijven ze er het hele seizoen mooi uitzien. Al is het daarnaast verstandig om ’s ochtends even naar het weerbericht te kijken. Want dat leuke bontje bij de hippe meisjeslaarzen kan niet zo goed tegen de regen. Ook suède is onder deze weersomstandigheden erg kwetsbaar. Zijn de kinderschoenen toch modderig geworden na een uurtje buitenspelen? Na het drogen verwijder je het vuil gewoon met een kleine borstel. Zo is het probleem snel weer opgelost!

  Bron foto: www.beberlis.com

  Tags: , , , ,

Comments are closed.