• 23
  feb

  Is het verstandig om altijd sportschoenen te dragen?

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/is-het-verstandig-om-altijd-sportschoenen-te-dragen/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Is het verstandig om altijd sportschoenen te dragen?

  Sportschoenen zijn hip en comfortabel. Geen wonder dus dat steeds meer kinderen en tieners kiezen voor flitsende sneakers.

  Maar is het ook verstandig om altijd sportschoenen te dragen?

  Sportschoenen: toegesneden op sport

  De naam ‘sportschoenen’ zegt het eigenlijk al: dit type schoen is gemaakt voor sport. Loopschoenen hebben bijvoorbeeld een vederlichte vormgeving en verende eigenschappen, zodat je er eindeloos op kunt lopen, wandelen of joggen. Maar voor tennis of voetbal heb je weer andere schoenen nodig. Sportschoenen zijn dus toegesneden op het doel waarvoor ze gemaakt zijn: sport!

  Hippe en comfortabele sneakers

  [p]Inmiddels is de sportieve sneaker niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sportschoenen sluiten dan ook naadloos aan bij de behoeften van jongeren met een actieve levensstijl. Een sprint trekken om de bus te halen, een fietstocht naar school of een wandeling in de pauze: sneakers zitten altijd comfortabel. Wees gerust: het kan geen kwaad om zo af en toe sneakers te dragen. Wel is het belangrijk om deze af te wisselen met stevigere schoenen.[/p]

  Waarom je je sneakers beter niet altijd draagt

  Wat aanvoelt als comfort, is niet altijd daadwerkelijk goed voor je voeten. Sportschoenen kunnen ook te comfortabel zijn, waardoor ze voeten in de groei niet de juiste hoeveelheid steun geven. Vlaamse podologen waarschuwen dat zes op de tien kinderen verkeerd zittend schoeisel draagt. Op termijn kan dit serieuze gezondheidsklachten opleveren, zoals rug-, hiel- en nekklachten, maar ook verrekkingen en stressfracturen.

  Het voordeel van een paar stevige leren schoenen

  [p]Hoe onafscheidelijk jij en je sneakers dus ook zijn, zorg dat je altijd een paar stevige leren schoenen in de kast hebt staan. Zo blijft je voet gewend aan de steun en de ademende kwaliteit van hoogwaardig leder. Bedenk dat je lichaam maar één keer de kans krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Goede schoenen zijn daar een onmisbaar onderdeel van![/p]

  Op zoek naar een paar goede schoenen?

  Kunnen jouw voeten wel wat steun gebruiken?
  An en Livia staan klaar om je te adviseren. Kom daarom zeker eens langs in onze winkels in Gent en Antwerpen!

Comments are closed.