• 19
  mei

  Koop je kinderschoenen niet op de groei

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/koop-je-kinderschoenen-niet-op-de-groei/
  by
  posted in Tips & advies

  Je hebt leuke kinderschoenen voor je zoon of dochter gekocht. Goede kwaliteit, hip model: je kind is er dolgelukkig mee en loopt hier het liefst de hele dag op rond. Maar al veel te snel passen de kinderschoenen niet meer want een kindervoet groeit nu eenmaal snel. En dat betekent dat je weer op zoek kunt naar een ander paar kinderschoenen. Herkenbaar? Laat je dan toch niet verleiden om de schoenen op de groei te kopen.

  Een groeiende kindervoet

  Tot je kind 15 jaar oud is, groeien de voeten gemiddeld anderhalve maat per jaar. De eerste paar jaar gaat de groei het hardst. Het is dus niet vreemd dat je kind al snel weer met te kleine schoenen rondloopt. En daar ben je niet blij mee want krappe schoenen zijn slecht voor de groei en ontwikkeling van de kindervoeten. Ze kunnen zelfs schade aanrichten waar je kind de rest van het leven last van blijft houden. Om niet steeds weer opnieuw kinderschoenen te moeten kopen, heb je misschien de neiging om ze wat meer op de groei uit te zoeken. Toch is dat niet verstandig. Te grote kinderschoenen geven namelijk niet voldoende steun. Hierdoor raken de voeten overbelast en dat is vanzelfsprekend niet goed voor de voeten.

  Voldoende ruimte in de kinderschoenen

  De juiste maat kinderschoenen is erg belangrijk. Je kunt ze dus niet op de groei kopen. Toch heeft een kindervoet wel degelijk wat groeiruimte bij de tenen nodig. Dit is ongeveer 1 tot 1,5 centimeter. Door deze ruimte kunnen de voeten zich optimaal ontwikkelen. Mocht de schoen toch nog een klein beetje te groot zijn dan kun je dit met een inlegzooltje wat corrigeren. Houd er wel rekening mee dat het hier om een kleine aanpassing gaat. Want alleen de juiste maat zorgt voor gezonde voeten.

  Tags: , , , ,

Comments