• 11
  jan

  Lederen schoenen maken de voeten sterker

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/lederen-schoenen-maken-de-voeten-sterker/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Lederen schoenen maken de voeten sterker

  Veel kinderen dragen de hele dag door sportschoenen. Hoewel veel sportschoenen op zich goed gemaakt zijn en sterke kwaliteiten hebben, heeft het voortdurend dragen ervan wel nadelen.

   

  Sportschoenen zijn zoals de naam het zegt in de eerste plaats gemaakt om te sporten. Ze hebben een wijde pasvorm en een minder sterke contrefort dan klassieke lederen kinderschoenen. Bovendien zorgt de zool voor extra vering. Dit zijn allemaal eigenschappen die hun nut bewijzen tijdens het sporten, omdat ze je voeten beschermen tijdens het springen en het lopen.

  De wijde pasvorm van sportschoenen wordt steeds wijder

  Als je sportschoenen de hele dag door draagt, dan krijgt je kind ook wel snel met enkele nadelen te maken. Zo zorgen sportschoenen ervoor dat je luie voetspieren krijgt, dat je meer transpireert aan de voeten en dat de huid van je voeten weker wordt.

  Bovendien wordt de wijde pasvorm steeds breder en breder als je dagelijks sportschoenen draagt. Daardoor worden de bovenstaande symptomen nog erger. Met andere woorden, de voetspieren worden steeds minder sterk en je gaat steeds meer zweten. Omdat de sportschoen uit synthetische materialen gemaakt is, kunnen ze minder goed verluchten en krijgen kwaaltjes zoals voetschimmel vrij spel.

  Voordelen van lederen schoenen

  Deze nadelen heb je niet met een goede lederen kwaliteitsschoen. Deze kinderschoenen moeten eerst ingelopen worden. Dat heeft als gevolg dat ze zich echt vormen naar de voet van je kind, en niet andersom. De voetspieren worden sterker in plaats van zwakker als je een stevige lederen schoen draagt. Het lijkt misschien alsof lederen schoenen minder comfortabel zijn, maar in feite trainen ze de voeten en beschermen ze de voeten tegen kwaaltjes die door veel sportschoenen te dragen wel kunt krijgen.

  Advies bij Schoenen Bubbles

  Wens je meer informatie over de voordelen van lederen kinderschoenen, kom dan zeker eens langs bij Schoenen Bubbles. An geeft je met plezier meer advies.

   

  Tot binnenkort bij Bubbles!

Comments are closed.