• 07
  sep

  Spelenderwijs kennismaken met schoenmode :) Speel samen het schoenenspel

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/spelenderwijs-kennismaken-met-schoenmode-speel-samen-het-schoenenspel/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Spelenderwijs kennismaken met schoenmode :) Speel samen het schoenenspel

  Met schoenen zijn tal van leuke spelletjes te bedenken. Verzamel bijvoorbeeld een groep vriendjes en vriendinnetjes en speel samen het schoenenspel! Dit spel geeft jonge kinderen de kans om verschillende soorten schoenen te proberen, en is daarnaast ook een leuke manier om nieuwe vrienden te maken.

  Hoe speel je het schoenenspel?

  Om het schoenenspel te spelen heeft je kind alleen maar een paar schoenen nodig. Het spel begint ermee dat iedereen zijn of haar schoenen uittrekt. Dan worden alle schoenen op een hoop gelegd, en krijgen alle kinderen een willekeurige rechter- en linkerschoen terug. Grote kans dus dat iedereen eindigt met twee totaal verschillende schoenen! Wanneer alle deelnemers een paar schoenen hebben gekregen mogen de kinderen hun nieuwe stappers aantrekken. Daarna is het de bedoeling dat je kind uitvindt wie met zijn of haar schoenen aan de wandel is, en door te ruilen probeert deze terug te krijgen. Wie op deze manier zijn of haar schoenen weer terug heeft mag aan de kant gaan zitten, of proberen de andere kinderen te helpen.

  Wat leert je kind van dit spel?

  Allereerst is het schoenenspel natuurlijk een leuke manier voor je kind om nieuwe contacten te maken. Zo oefenen kinderen tijdens het spel met vaardigheden als vragen stellen en beantwoorden. Daarnaast leert je kind om hulp aan te bieden en zijn nieuwe vriendjes aan te moedigen. Verder leert het schoenenspel kinderen hoe het is om letterlijk even in andermans schoenen te staan. Zo ontwikkelt je kind al vroeg een eigen smaak, en krijgt het oog voor de verschillende details en kleuren van de schoenen. Ook kunnen kinderen tijdens het schoenenspel uitvinden wat voor schoenen voor hen fijn aanvoelen.

Comments are closed.