• Veelgestelde vragen

  • Q:

   Hoe kan ik de voetjes van mijn kind correct meten?

   A:

   Leg een stuk karton op de vloer tegen de muur en laat je dochter/zoon hier met beide voeten opstaan. De hielen moeten steeds mooi tegen de muur staan. Vervolgens ga je met een dik potlood de omtrek van de voetjes aftekenen. Daarna meet je vanaf de hiel tot het verste puntje van de dikke teen. Selecteer dan steeds de grootste voet, voeten zijn namelijk nooit even groot. Als je met deze omtrek naar de schoenenwinkel komt, staan wij graag klaar om op basis van deze tekening de exacte maat te bepalen. De beste methode is nog steeds om de voet op te meten in de winkel met een voetmeter, want naast de lengte, zijn de breedte en hoogte van het voetje ook van belang.

   Back to top
  • Q:

   Zijn de schoenen op de website beschikbaar in de maat die ik wil?

   A:

   Op de website tonen we per model wat doorgaans de kleinste en de grootste maat is. Het kan echter zijn dat bepaalde maten van een model zijn uitverkocht. Daarom kom je best even langs of stuur een mailtje, dan helpen we je zo verder.

   Back to top
  • Q:

   Hoe weet ik dat de schoenen van mijn kind te klein geworden zijn?

   A:

   Er zijn verschillende signalen: kindjes die de schoenen niet meer willen aandoen, moeten wringen om ze aan te trekken of ze meteen weer uit proberen trekken. Je kan ook merken dat er kleine rode plekjes ontstaan zijn op de hiel of op de teen. Ook gescheurde of ingekrulde nagels kunnen een indicatie zijn van te krappe schoentjes. Je kan ook steeds eens het zooltje uit de schoen halen en deze op het voetje van het kind leggen.

   Back to top
  • Q:

   Hoe snel groeien kindervoetjes?

   A:

   Per 4 maanden groeien de voeten met gemak één maat tot de leeftijd van 4 jaar. Tussen de 4 en 6 jaar zal dat 1 maat zijn per 6 maanden. Van de 6 tot 10 jaar zal dit variëren van 1 maat per 11 maanden. Bij kinderen tussen 8 en 12 jaar gaat het iets sneller en rekenen we op 1 schoenmaat groter per 3,5 maanden.

   Back to top
  • Q:

   Vanaf wanneer draagt mijn kindje nu best schoenen?

   A:

   Kinderen leren het best op blote voetjes stappen. Dit versterkt de spieren en zijn ze verplicht zich in te spannen. Laat ze dus zoveel mogelijk rondhuppelen op hun blote voetjes. Het is de beste leerschool. Als de ondergrond het natuurlijk niet toelaat, trek ze dan slofjes aan. Eenmaal ze zelfstandig kunnen stappen en meer rondlopen, kijk je best uit naar een stevige schoen. Wissel blootsvoets stappen dan af met schoendracht.

   Back to top
  • Q:

   Waarop moet ik letten bij het aankopen van kinderschoenen?

   A:

   Je moet vooral letten op het materiaal waaruit de schoen vervaardigd is. Lederen schoenen zijn de meest kwalitatieve schoenen. Leder neemt zweet gemakkelijker op en zorgen ervoor dat de kindjes geen zweetvoeten krijgt. Je kan ook steeds een extra zooltje voorzien in de schoen om het zweet op te nemen. Kies ook een schoen die stevig rond de hiel zit en waar de tenen vrij kunnen bewegen.

   Back to top
  • Q:

   Welke schoenen koop ik best niet?

   A:

   Vermijd schoenen die niet comfortabel zijn voor kindervoetjes: schoenen met een hak zijn niet aan te raden voor jonge kinderen. Daarnaast zijn te nauwe schoenen, schoenen uit synthetisch materiaal en schoenen die geen of onvoldoende steun bieden, uit den boze.

   Back to top
  • Q:

   Is het ideaal om schoenen door te geven van broer op zus of omgekeerd?

   A:

   Dit is niet aan te raden tenzij de schoenen nauwelijks gedragen zijn en er geen slijtage is aan buiten- of binnenkant en de oorspronkelijke vorm van de schoen behouden is.

   Back to top