• 28
  okt

  Verschillende soorten schoenen onderhouden

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/verschillende-soorten-schoenen-onderhouden/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Verschillende soorten schoenen onderhouden

  Bij een nieuw paar schoenen, is het altijd belangrijk om ze heel goed te onderhouden. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je schoenen mooi blijven, maar het zorgt er ook voor dat ze veel langer meegaan.

  Kijk gerust eens op deze link:

   https://www.youtube.com/watch?v=YNqnJ2ryJjk&feature=youtu.be

  Maar er zijn veel verschillende soorten schoenen. En die zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Dit betekent dus dat de verschillende schoenen ook allemaal op een andere manier onderhouden moeten worden. In dit artikel behandelen we verschillende materialen en wat de beste methode is om deze goed te onderhouden.

   

  Suéde

  Heb jij Suéde schoenen aangeschaft? Dan was dit een zeer goede beslissing, aangezien dit zeer kwalitatieve schoenen zijn. Je herkent Suéde schoenen aan de harige structuur, wanneer je er met je vingers overheen wrijft. Alsof je over je arm aan het wrijven bent. Het brengt ongeveer hetzelfde gevoel teweeg. Deze schoenen kun je het beste niet met een spons of iets dergelijks schoonmaken, want dan kunnen er beschadigingen optreden. Je hebt hier gelukkig een speciale suéde borstel voor, maar je kunt ook gum gebruiken.

   

  Nubuck

  Schoenen van Nubuck zijn geschuurd en deze hebben een fluweelachtige structuur. Je voelt deze structuur duidelijk, wanneer je er met je vingers overheen gaat wrijven. Heb je vlekken in deze schoenen? Deze kun je gemakkelijk verwijderen met een speciale Nubuck-gum.

   

  Imitatieleer

  Imitatieleer herken je aan de stugge structuur. Het is niet gemakkelijk om er met je vingers overheen te glijden. Bovendien herken je het aan de synthetische geur. Het is aan te raden om dit schoon te maken met een vochtige doek.

   

  Andere soorten leer

  Daarnaast heb je ook nog gevet leer. Als je de schoen oprekt, wordt de kleur lichter. Daar herken je het aan. Je kunt wax crème of een oliespray gebruiken om deze schoenen schoon te maken. Daarnaast heb je ook nog glad leer. Deze komen veel voor. Je hebt een speciale schoencréme voor schoenen van glad leer.

  Tags: , , ,

Comments are closed.