• 07
  jun

  Zo leer je veters strikken

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/zo-leer-je-veters-strikken/
  by
  posted in Tips & advies

  Als je kinderen nog klein zijn, help je ze graag met het aantrekken van hun schoenen. Toch komt er een moment dat ze het zelf moeten doen. In het begin zijn kinderschoenen met velcro of ritsjes nog een goede optie. Maar als ze die leuke sneakers van Ocra of STONES and BONES aan willen, moeten ze echt hun veters leren strikken. En wij helpen ze een handje!

   

  Zo leer je veters strikken

  Bij volwassenen gaat het veters strikken als vanzelf. Waarschijnlijk sta je zelfs amper bij deze handeling stil als je ’s ochtends je schoenen aantrekt. Daarom hebben we een handig stappenplan gemaakt. Zo kun je je kind stap voor stap begeleiden.

  1. Pak met elke hand één veter vast
  2. Kruis de veters over elkaar
  3. Je haalt nu één veter onder de andere door
  4. Trek dit stevig aan zodat er een platte knoop ontstaat
  5. Maak met de rechterveter een kleine lus
  6. Met de linkerveter draai je om de lus heen
  7. Diezelfde veter gaat nu onder de lus door
  8. Trek beide lussen stevig aan en klaar ben je!

   

  Een paar handige tips

  Het grootste geheim van veters strikken is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Maar er zijn wel een paar trucjes die het wat makkelijker maken. Het is bijvoorbeeld slim om twee verschillende kleuren veters in de schoenen te rijgen. Op deze manier ziet je kind duidelijk welke de linker- of de rechterveter is. Vervang de kinderschoenen in het begin voor je eigen veterschoenen. Het voordeel is dat deze veters wat langer zijn. En dat strikt toch net wat prettiger.

   

  De perfecte beloning

  Het kost wat tijd en inspanning, maar uiteindelijk is het gelukt. Je zoon of dochter heeft zelfstandig de veters gestrikt. Dat moet natuurlijk gevierd worden met nieuwe kinderschoenen! Loop dus gerust eens binnen bij Bubbles Gent en zoek samen met je kind een paar coole exemplaren uit.

  Tags:

Comments are closed.