• 25
  okt

  Zo voorkom je voetproblemen bij kinderen

  https://www.bubbleskinderschoenen.be/zo-voorkom-je-voetproblemen-bij-kinderen/
  by
  posted in Tips & advies
  Reacties uitgeschakeld voor Zo voorkom je voetproblemen bij kinderen

  Veel kinderen krijgen vroeg of later te maken met voetproblemen. Verkeerde schoenen zijn hier vaak de oorzaak van. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips om vervelende klachten te voorkomen!

  Heeft jouw kind slechtzittende schoenen?

  Jonge kindervoeten zijn nog volop in ontwikkeling. Als je kiest voor verkeerde kinderschoenen dan heeft dat vaak grote gevolgen. Te krappe sneakers of veterschoentjes zorgen er bijvoorbeeld voor dat een gezonde groei belemmerd wordt. Bij te slappe schoenen is de kans juist groot dat de spieren in de voeten ook slap worden. Het kan haast niet anders dan dat je kind op termijn problemen gaat krijgen.

  Maar hoe merk je nu dat je kind op verkeerde schoenen loopt? Allereerst moet je goed naar je kind luisteren. Als hij of zij vaak over pijnlijke of vermoeide voetjes klaagt dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Toch zijn er meer signalen. Misschien valt het wel op dat je kind vaak over de eigen voetjes struikelt. Of misschien loopt je zoon of dochter het liefst zo min mogelijk. Dit zijn allemaal tekenen die je niet mag negeren.

  Hier moet je op letten

  Je kind heeft goede schoenen nodig. Dat is nu wel duidelijk. Dus op welke factoren moet je nu gaan letten?

 • De maat. Het beste kun je de voeten regelmatig laten opmeten in onze winkel.
 • De hiel. Deze moet stevig zijn zodat de voet voldoende ondersteuning krijgt.
 • De zool. Een buigzame zool zorgt voor een optimale voetafwikkeling tijdens het lopen.
 • De hak. Deze moet breed zijn en mag niet hoger zijn dan 2 centimeter.
 • De binnenzool. Een soepel maar stevig voetbed doet namelijk wonderen.
 • Hippe kinderschoenen van topkwaliteit

  Bij Bubbles Gent vind je veel merken die echt zijn gespecialiseerd in kinderschoenen. Denk maar aan Koel4Kids, Bunnies of Beberlis. Bij het ontwikkelen van de collecties werken deze merken vaak samen met experts op het gebied van kindervoeten. Als dat geen vertrouwen geeft? Maar bij deze merken weten ze ook dat kinderen graag schoenen dragen die cool, hip en stoer zijn. En daar wordt natuurlijk naar geluisterd. Want hippe kinderschoenen en topkwaliteit gaan heel goed samen.

  Tags: , , , ,

Comments are closed.